viernes, 15 de octubre de 2010

La colla pessigolla


La garriga, 15 d’octubre de 2010

Dia de Santa Teresa de Jesús. (Encara no entenc perquè tinc la mania de posar el sant del dia....). El dia s’acaba i torna la fosca, i amb ella, el desig de retrobar-me amb les meves cavil•lacions telemàtiques. Les notícies ens deixen la última del tripartit actual (el del consens....) Retrets aquí i allà, i els altres partits també dient la seva bajanada habitual. Consultes populars, immigració, torxes per en Companys,.... L’espectacle polític no té final, i així serà fins el dia de les eleccions. Que ningú s’enganyi: això serà una empastifada general de tots i contra tots. Jo, si fos del papa Benet, miraria de fingir un angustiat per fer-me enrere de la visita, per no sortir esquitxat.
Els catalans tenim una capacitat per suportar aquesta trepa que fa fredor, o potser el que passa és que el nostre interès per la seves disputes ens resulta cada cop més aliena. De fet, conec a molta gent que coneix molt millor la trama d’infidelitats d’alguns personatges televisius (evitem dir noms per higiene), o alguns procediments judicials seguits en la Audiència Provincial de Màlaga, que no pas els noms dels principals actors de la política catalana. Sembla com si tots ens haguéssim acostumat a viure amb aquestes baralles de carrer, i mica en mica, la nostra indiferència assumís que aquests tràngols han de succeir dia si, dia també. Quin avorriment i quin cansament!
Per altre lloc, els qui si treuen rendiment, com sempre, son els bascos. Aquests senyors si que en saben de fer política (política productiva). Arriben a acords sempre que veuen la possibilitat de treure’n profit, i se’n surten molt i molt bé. Aquí sempre se’ns queda la cara de pardal en saber com ells han escombrat cap a casa. Ja fa anys que ens van passar la mà per la cara, i si, nosaltres sempre traient pit, però se’ns rifen cada vegada. Hi ha dies com aquests que canviaria de nacionalitat fàcilment.

1 comentario:

  1. com poder-te explicar la satisfacció que tinc cada vegada que llegeixo el teu blog, la redacció, els temes, les paraules, les frases bé soc una incodicional de les teves històries, continua són genials

    ResponderEliminar