domingo, 12 de diciembre de 2010

Diumenge a la xarxa


La Garriga, 12 de desembre de 2010

Dia de la Mare de Déu de Guadalupe. Tots els rumors son perillosos, com per exemple el anunciat tancament del museu Chillida-Leku, una perla que adorna Hernani i tot el país basc. Caldrà fer tot el que calgui perquè aquest rumor no es faci mai efectiu. Seria un desastre cultural que sap contraposar l’esplendor del Guggenheim, amb la pedra i la fusta del caserio Zabalaga, i el bosc d’escultures que va somiar l’escultor. Altres rumors però tenen quelcom de divertit i intrigant. Sort en tenim dels WikiLeaks i dels Assage. Han sabut violar l’encarcarament de les informacions estandarditzades. Els diaris més seriosos, els governs rígids, els bancs més fiables; tots han estat víctimes de la xafarderia. Ens havíem imaginat tants cops aquelles converses en veure les pel•lícules, i ara resulta que la realitat supera la ficció. Caldria donar-ne gràcies, i potser més i tot, institucionalitzar la tècnica wikileakstica a àmbits més propers (estatal, autonòmic, comarcal, municipal, ....). Per barris no cal, doncs una mica ja funciona inserit dins dels petits comerços (per exemple cafeteries, perruqueries, ...). Podríem editar una diari local per difondre aquells rumors que el temps dilueix, i mica en mica, formar professionals especialitzats en el que, qui i com dels rumors que ens envolten.
Ara com ara, haurem de passar amb aquest degoteig que les actuals publicacions ens regalen, i també, aquesta rècula de programes de televisió on els informadors s’han convertit alhora en notícia, reinventant-se cada dia amb noves exclusives multiformes, recuperant tots aquells personatges que van quedar oblidats pel camí i resituant-los en l’actualitat (la seva actualitat, és clar!).

Deixaré passar els mals presagis d’una economia amenaçant de banda, i ara, com tants, restaré a la espera de l’efectivitat del pròxim govern de torn. Caldrà estar amatents pels canvis que arriben. Tot així, estic convençut que el marge d’actuació és minso, per dir-ho d’alguna forma amable. Les jugades més importants no és donaran aquesta partida local. Per posar un exemple, avui que hem descobert que els UEA van pressionar al govern espanyol i al Banc de Sabadell per aturar les seves relacions comercials a Teheran. Com diu Travis en aquella fantàstica cançó, "Why does it always rain on me?". Encomaneu-nos a la mare de Déu de Guadalupe, o a algú amb un càrrec més important, abans de que ens acabin escollint el color dels calçotets des de Washington.

No hay comentarios:

Publicar un comentario