sábado, 8 de febrero de 2014

Haig de tornar a Roma




La Garriga, 8 de Febrer de 2014.


Avui he estat mirant fotografies antigues, àlbums que desem per passar moments de records que mai no hagueren d’esborrar-se. Son tants moments feliços que els ulls no tenen temps per assumir, i els dits nerviosos fan transcórrer la seqüència amb la il·lusió de sorprendre’m amb la següent:


Haig de tornar a Roma, haig de fer petits als meus fills altre cop, haig de enfosquir els cabells que han anat emblanquint la closca, haig de tornar a olorar aquells carrers empedrats d’història... els sorolls s’escolten encara entre aquells turistes i els venedors dels mercats que somriuen amb la mirada, com només saben fer els romans, i el color d’aquell cafè tant curt i tant intens que et torna al món dels vius en un tres i no res, la remor de l’aigua que brolla feliç i orgullosa en les fonts, entre els marbres blancs que el temps i les mans esculpeixen. De segur que haig de tornar a Roma, com aquell esclau que no pot escapar d’una cadena invisible que el lliga per sempre, perquè “sempre” és la ciutat eterna, com una essència d’ella mateixa.     
   

I els dits han esgotat les fotografies, com un avís de que avui és un dissabte gris de febrer. La música continua sonant indiferent al fred que porta la fosca, però la mirada va captant el canvi de llum i Roma torna a la seva carpeta, clicant l’ull, esperant que torni a obrir els seus tresors. Haig de tornar a Roma.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario